Tandartstarieven 2017

De nieuwe tandartstarieven voor 2017 zijn bekend gemaakt door de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor u als patient gaat het niet heel veel verschillen met de jaren ervoor. Buiten een paar kleine aanpassingen in de prijzen, zullen de tandartstarieven 2017 bijna gelijk blijven.

Alle tarieven van de tandarts kunt u lezen in het volgende document: Tandartstarieven 2017. U kunt gemakkelijk uw behandeling opzoeken met de zoekfunctie van uw browser. Voor windows computers kunt u control + F gebruiken, met vervolgens de behandeling. Voor Mac gebruikers is het met Cmd + F, met ook de naam van de behandeling.

De ingangsdatum van de nieuwe regelingen gaan in per 1 januari 2017. U moet er dus rekening mee houden dat als u al een behandeling heeft lopen, deze op de factuur van prijs kan verschillen. Het gebeurd vaak dat de tandarts echter nog niet de juiste kosten doorrekent, waardoor u dus goedkoper/duurder kan uitkomen. Wanneer de kosten hoger uitvallen is het voor u handig om dit te melden bij uw tandarts, zodat de prijs weer omlaag kan gaan.

Alle tandartsen in Nederland zijn natuurlijk op de hoogte van de verandering. Dus het zal hoogstwaarschijnlijk niet voorkomen dat een tandarts de oude tarieven hanteert. Maar toch is het altijd goed om het in de gaten te houden, zodat u niet wordt opgelicht.

Zoals u misschien wel weet zijn alle tandartstarieven bij iedere tandartspraktijk hetzelfde in Nederland. Toch komt het nog veel voor dat mensen niet van deze afspraak afweten. U bent vrij in uw keuze naar welke tandartspraktijk u gaat, maar kies dan in ieder geval wel de tandartspraktijk die u een goede dienstverlening kan aanbieden. Want ook hierin verschilt het qua kwaliteit nog best veel per tandartspraktijk. Wij hebben het in ieder geval voor u inzichtelijk gemaakt op het gebied van goede spoed tandartsen. Zo weet u dat er spoedtandarts.org enkel tandartsen worden aangewezen die een hoge klanttevredenheidscijfer hebben.

Mocht u vragen hebben of aanmerkingen hebben, dan kunt u die natuurlijk hieronder in een reactie schrijven.