St. Antonius opent spoedeisende tandartshulp in Utrecht

St Antonius ZiekenhuisGister meldde wij nog in dit bericht dat het Diakonessenhuis en Mondzorg Poli gaan samenwerken in Utrecht om als eerste een spoedeisende tandartshulp te starten in omgeving Utrecht. Echter is het St. Antonius Ziekenhuis hun een stapje voor, om begin december al als eerste spoedeisende tandartshulp in omgeving Utrecht te zijn.

Het wordt dus een luxe positie voor patiënten in Utrecht. Ook tandartsen in Utrecht en omgeving zullen profijt ervan hebben. Met de reguliere regeling van dienstdoende tandartsen moeten tandartsen om-en-om in weekenden en feestdagen werken.

Kaakchirurg Johan van den Bergh, initiatiefnemer van de spoedpraktijk in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht zegt dat tandartsen momenteel veel worstelen met de onregelmatige diensten. De vrouwelijke tandartsen vinden het zelfs niet fijn om in de nacht samen met een patiënt alleen in een praktijk te zijn. Waar ook nog geld in omloop is, wanneer de patiënt contact afrekent bij de balie. Met de komst van de spoedkliniek is dat dus allemaal verleden tijd.

De gegevens van de huidige Spoedeisende Tandartshulp in Utrecht kunt u hier vinden.

Logo St Antonius Ziekenhuis