Diakonessenhuis en Mondzorg Poli gaan samenwerken in Utrecht

Spoedgevallendienst in Utrecht DiakonessenhuisEen aantal weken geleden heeft Mondzorg Poli en het Diakonessenhuis bekend gemaakt een spoedgevallen dienst in Utrecht te gaan opzetten. Momenteel weet u zelf ook wel dat op onze Spoed Tandarts Utrecht naar Amsterdam wordt doorverwezen. Mogelijk is dat dus voor het einde van dit jaar niet meer nodig.

Mondzorg Poli, bekend in Amsterdam met de spoedgevallendienst gaat het samen met Diakonessenhuis de dienst opzetten. Het idee erachter is dat patiënten zo altijd geholpen kunnen worden bij acute pijn. Veel tandartsen zijn in het weekend, avond en nacht gesloten. Soms is het ondragelijk om een hele nacht met de pijn te blijven zitten. Je wilt dan gewoon direct geholpen te worden.

De nieuwe opzet van de spoeddienst is om in het weekend, avond en nacht telefonisch bereikbaar te zijn. Het telefoonnummer wordt doorgeschakeld naar Mondzorg Poli in Amsterdam. Hier zit een tandarts en assistent paraat om advies te geven over uw probleem. Deze tandarts of assistent beoordeelt of u als patiënt meteen geholpen moet worden of doorverwezen moet worden naar de huisartsenpost, spoedeisende hulp of een medisch specialist.

Moet u direct geholpen worden dan schakelt deze tandarts een oproepbare tandarts in Utrecht in. Deze zal zo spoedig mogelijk in het Diakonessenhuis ziekenhuis aanwezig zijn, zodat u als patiënt direct geholpen kan worden.

Het is goed mogelijk dat met deze eerste opzet. de eerste tijd wordt doorgebracht. Wanneer de spoedgevallendienst in Utrecht storm gaat lopen, zal er altijd een tandarts beschikbaar zijn. Het is nu aankijken hoe erg Utrecht deze spoedgevallendienst echt nodig heeft.

De samenwerkingsovereenkomst zal naar verwachting een deze dagen in november getekend worden. Dat wil zeggen dat de spoedkliniek nog voor het einde van dit jaar in bedrijf zal zijn.

De contactgegevens en informatie van de huidige spoedtandarts kunt u hier vinden.

Logo DiakonessenhuisLogo Mondzorgpoli