Sinterklaas in het land

Sinterklaas is weer in het land! De winkels liggen dus weer vol met snoepgoed. Vele mensen eten in deze periode daarom ook erg veel snoep. Voor de kinderen is het helemaal een verschrikking voor het gebit. Wij geven een aantal tips om de hoeveelheid snoepgoed voor uzelf of uw kind te kunnen minderen. Naast dat het slecht is voor de tanden, is het ook nog eens slecht voor uw kind. Kinderen mogen maar weinig calorieën op een dag. Met de sinterklaas tijd wordt dat vaak ruimschoots overschreden, waardoor de kinderen erg druk worden en overgewicht kunnen krijgen.

De tips om minder snoepgoed te geven aan uzelf of uw kind zijn:
– Kinderen willen graag hun schoen zetten tijdens Sinterklaas. Doe in plaats van snoepgoed in de schoon een klein cadeautje. Door geen snoepgoed in de schoen te doen, zorgt u er al zelf voor dat de hoeveelheid verminderd.
– Op pakjesavond geef maar één chocoladeletter. Dit is ruimschoots genoeg! Hoe meer een kind er krijgt des te meer ze snoepen. Dat geld natuurlijk ook voor uzelf.
– Koop geen pepernoten uit de winkel, maar maak ze zelf met weinig suiker. Kinderen kunnen u helpen met het maken van de pepernoten, waardoor ze lekker actief zijn.
– Zet op pakjesavond geen schaaltjes neer met snoepgoed. Geef aan het begin van de avond gewoon een kleine hoeveelheid, waar ze de rest van de avond mee moeten doen. Zo voorkomt u dat uw kind maar door blijft eten. Kinderen kennen namelijk nog niet echt grenzen als het gaat om snoepen.
– U kunt natuurlijk ook naar gezonde recepten zoeken op het internet. Er zijn veel soorten lekkernijen die als vervanger van het snoep zijn, en ook nog eens gezond.

Ook willen wij u even duidelijk maken hoeveel calorieën er in het Sinterklaas snoep zit. Zoals u misschien wel weet mogen kinderen van 1 tot 8 jaar slechts 100-200 calorieën extra op een dag. Hoe ouder het kind is, hoe meer het mag. Toch wordt dit gehalte vaak overschreden, aangezien de ouders niet goed weten wat er in het snoep van Sinterklaas zit. Hieronder staan een aantal gegevens om u te informeren.
1 pepernoot – 10Kcal (2g)
1 schuimpje – 13Kcal (4g)
Stukje Speculaas – 25Kcal (5g)
stukje Letter – 44Kcal (10g)

Onze tip is dus om goed op te letten wat uzelf en uw kind eet tijdens deze tijd. Zo voorkomt u schade aan uw gebit, en veel gedoe. Wij wensen u een prettig Sinterklaasfeest!