Huidige software ontwikkelaar tandarts VS Online boekingssysteem

Al geruime tijd zijn er in Engeland en België grote ontwikkelingen op het gebied van ontwikkelingen voor de patiënt. Toch blijft het nogal achter vergeleken bij soortgelijke branches op het internet. Zoals Booking.com al in 1996 deed voor hotels is het nog altijd niet mogelijk om online een afspraak te maken bij een tandarts. Wat gaat er mis in de tandheelkundige wereld en komt het online boekingssysteem er wel bij de tandartsen?

In Engeland en België heb je grote bedrijven als Zesty en Doctena. Deze twee bedrijven zijn afgelopen jaar ook in Nederland van start gegaan. Echter is het bij beide bedrijven niet direct mogelijk om een koppeling te maken met de agenda van de tandarts zelf. Wel kunnen tandartsen zelf hun vrije uren geven, zodat patiënten deze vrije uren kunnen boeken. Dat is dan 20 jaar nadat Booking.com mensen online aan hotels koppelt en deze handeling kost nog altijd veel menselijke tijd.

De software ontwikkelaars van agenda’s bij tandartsen willen niet graag veranderen. Vele Nederlandse tandartsen werken met dezelfde software voor agenda’s. Met de software kan de tandarts: patiënten gegevens bijhouden, gegevens opslaan en afspraken inplannen. Niet heel lastig om aan deze software dus een functie te maken om patiënten online een afspraak te laten boeken. Toch houden deze software ontwikkelaars de innovatie hard tegen. Dat gebeurd niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen in Europa.

Om als nieuwe patiënt een afspraak te maken bij een nieuwe tandarts kost dat veel tijd. De tandartspraktijk heeft namelijk veel gegevens nodig om je te kunnen behandelen. Gemiddeld duurt een telefoongesprek voor het maken van een eerste afspraak ongeveer 10 minuten. Dit kan zeer zeker een stuk sneller als de juiste software ervoor ontwikkeld is. Bellen voor het maken van een afspraak is bij veel branches al lang niet meer nodig!

Grote bedrijven als Zesty en Doctena hebben grote investeerders binnen gehaald die waarschijnlijk op korte termijn de oplossing hebben voor het online inplannen van een afspraak wat gekoppeld is aan de agenda. Dit is dus voor de software ontwikkelaars van de agenda een verschrikking, aangezien veel tandartsen dan zullen overstappen. Ze hebben dan zelf de plank misgeslagen, doordat ze niet doorontwikkelen en met de tijd meegaan.

Ook in Nederland zijn er twee partijen die al langere tijd op de markt zijn. Tandarts.com was de eerste partij die het mogelijk maakt om tandartspraktijken onderling te vergelijken en contact te zoeken met de desbetreffende tandarts. Afgelopen jaar is ook Tandarts.nl de overstap gemaakt van alleen een forum en informatie naar een vergelijkingssite. Dit zijn twee echte Nederlandse bedrijven die innovaties op het internet, de tandheelkundige zorg verbeteren voor de patiënt. Nu zijn Zesty en Doctena ook in Nederland van start gegaan, waardoor er nu vier grote spelers zijn in Nederland.

Met een beetje geluk kunnen wij als patiënten op korte termijn genieten van een online boekingssysteem van tandartsen. Wat is nou niet prettiger dan met een paar klikjes al een afspraak gemaakt te hebben bij de tandarts? Laten we hopen dat één van de vier genoemde bedrijven deze koppeling gaat creëren, zodat de zorg weer vooruit kan gaan! Wat is het toch belachelijk dat Booking.com 20 jaar geleden al mensen online hotels kan laten boeken, en in 2016 het niet mogelijk is om online een afspraak in te plannen bij een tandarts.

Summary
Huidige software ontwikkelaar tandarts VS Online boekingssysteem
Article Name
Huidige software ontwikkelaar tandarts VS Online boekingssysteem
Description
Wat Booking.com al in 1996 deed voor hotels is het nog altijd niet mogelijk om online een afspraak te maken bij een tandarts. Lees hier wat er allemaal mis gaat.
Author
Publisher Name
Spoedtandarts.org
Publisher Logo