Tarieven gaan omlaag vanaf juli

Het was al even bekend dat de tandarts en orthodontist tarieven omlaag gaan. Nu komt het toch wel echt een stuk dichterbij. Over iets langer dan één maand gaan dan eindelijk de tarieven met 5% omlaag. Erg gunstig voor de Nederlander dus!

De tandarts tarieven waren sinds 2014 allemaal al gelijk. Tandartsen kunnen dus al een tijdje niet meer van elkaar onderscheiden qua tarief. In juli gaan de tarieven dan ook nog een omlaag. Op 7 november 2014 werd bekend gemaakt dat de tarieven omlaag gingen. Zo meldde Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat er nieuwe maximumtarieven worden vastgesteld.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid is blij met de lagere tandartstarieven. Ze denkt daarbij ook dat de kwaliteit er niet van achteruit gaat. Het is natuurlijk goed mogelijk dat tandartsen door lagere tarieven, patiënten sneller gaan behandelen. Maar door de kleine daling, zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn. We gaan het in ieder geval in juli meemaken.

Doordat de tandarts tarieven al een tijdje bij iedere tandarts gelijk zijn, is het handig om tandartsen onderling te vergelijken qua kwaliteit. Tandarts.com is de ideale website om alle tandarts in Nederland goed met elkaar te vergelijken op kwaliteit. Zo kunt u snel zien welke tandarts de beste kwaliteit levert. Iedereen wilt natuurlijk de beste zorg voor zijn of haar gebit, en met deze vergelijkingssite kunt u dus snel de beste tandarts bij u in de buurt vinden.

Een klein voorbeeldje zodat u goed kunt zien wat de verschillen zijn van voor en na juli 2015. De meeste mensen gaan twee maal per jaar naar de tandarts. Een periodieke controle kost momenteel 21,29 en gaat in juli 20,01 kosten. Het scheelt niet heel veel, maar meestal blijven de kosten niet bij alleen en controle. Gemiddeld wordt er 165 euro per jaar, per persoon in Nederland aan de tandarts uitgegeven. Na de nieuwe regeling zal dat dus op 156,75. En dat scheelt toch een tientje per jaar per persoon.